sreda, 21. december 2011

Tangalooma Resort

V Avstraliji Bozic izgleda malce drugace kot v Evropi. Ker je Decembra tu poletje, se namesto v snezinkah valjamo v pesku. Japanke, kopalke in veliko soncne kreme - so obvezna oprema za bozicne praznike.



Le eno uro stran (s trajektom iz Brisbane-a) se nahaja cudoviti pesceni otok z imenom Moreton Island, ki je eden najvecjih pescenih otokov na svetu (velikosti 38 x 10km). Tezko je za verjeti, da tako blizu mesta lezi rajski otok, s cudovitimi pescenimi plazami in neokrnjeno naravo... S Chrisom sva v tej lepoti uzivala en cudovit vikend (na racun njegovega sefa!), in bilo je... nepozabno. Mislim, da slike povejo vec kot besede... Ampak pozor: Slike lahko povzrocijo val ljubosumja! Da pa vrzem se eno poleno na ogenj, naj povem, da smo v morju in soncu uzivali brez nevarnosti morskih psov, meduz in ostalih cudovitih morskih zivalic - druzbo so nam delali le divji delfini in mocno Avstralsko sonce! Jaz pa sem si privoscila tudi masazo v slamnatem bungalovu na plazi... Ahhhh....


Recepcija


Masazni bungalov... mmm...


Pogled iz najinega balkona...


Cudovite barve...


Uzivanje...


Plaza...


Queensland, moj dom


Policijska postaja! LOL


Chris in moj klobuk :)


Raj...


Rajska voda...


Javni prevoz...


Moker Chris (in jaz slikam ispod palme!)


Za tiste bolj radovedne pa se en link za vec informacij:
tangalooma.com

9 komentarjev:

  1. Ob tem moram biti ljubosumen :D
    Kakšno je pa predbožično vzdušje v mestu?
    Veliko okraševanja na ulicah in vsega kar spada zraven?

    Lepe praznike!

    Lp,P

    OdgovoriIzbriši
  2. uffa, sej smrekice, topli cajcki in piskoti so že fajn, ma enkrat bi pa res rada preživela božične praznike na toplem!

    OdgovoriIzbriši
  3. we want more !!!
    prosim, prosim, prosim, piši blog pogosteje. odkar si našla novo ljubezen, bralce malo zanemarjaš ;)
    moram sicer priznati, da sem tvoj petletni blog prebrala na dušek, z nekajurnim premorom za nočno spanje vmes, in da sem morda kako informacijo izpustila iz spomina, a vesela bi bila, če bi nam objavila kako sliko kje točno v avstraliji se sedaj nahajaš, kakšne so povprečne letne in zimske temperature tam kjer živiš sedaj, morda še malo 'lokalne statistike', vse tisto, kar si poročala, ko si živela v sidneyu.

    drugače pa še enkrat iskrena hvala za tvoj trud in pisanje bloga, ter hvala, da deliš svoja doživljanja in misli z nami.

    lp, brigita iz LJ

    OdgovoriIzbriši
  4. Brigita! Hvala za tvoj komentar! Se bom potrudila pisati bolj pogosto! Naslednji prispevek se ta teden! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličen blog in zgodba,at overall! Blog sem odkril šele pred kratkim in ga z navdušenjem berem od začetka. Ja, mika me... Avstralija.
    Vse dobro, Sasha :)
    Lp, Miha

    OdgovoriIzbriši
  6. Sasha, čisto sem padla v to tvoje pisanje...in to šele včeraj, ko sem slučajno na enem forumu našla link do tvojega bloga. Svetovno! Komaj čakam na nadaljevanje in upam, da tudi jaz kdaj poletim v tvoje kraje...ampak samo na počitnice:) pozdrav iz sončne, a mrzle Lj. Janja

    OdgovoriIzbriši
  7. Pozdravljena Sasha!
    Že nekaj tednov berem vse kar se da prebrati o Avstraliji in med drugim sem našla tudi tvoj blog! Super pišeš! Ne nehat! :) Drugače ti pa želim vse najboljše tam "down under" ;) lp iz Lj., Sandra

    P.S.sama imam staro teto in njene sorodnike v Sydney-ju in v Melbourne-u...morda je čas, da jih grem obiskati ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. živijo!

    delaš čudovite fotografije!
    si že razmišljala, da se podpišeš nanje in imaš avtorske pravice?

    lep pozdrav iz zelene bele krajine!

    vera

    OdgovoriIzbriši