nedelja, 30. marec 2008

Earth Hour 2008

Minilo je leto dni od kar je Sydney za 60 minut simbolicno ugasnil svoje luci. Lokalni dogodek so poimenovali Earth Hour. Vceraj, le eno leto kasneje, se je dogodku pridruzilo 370 mest z vsega sveta in Earth Hour spremenilo v globalni dogodek.


Vec info o Earth Hour v ZDA.
O Sydney Earth Hour 2007 sem pisala pred letom dni.

Avstralija je sele konec leta 2007, po izvolitvi nove vlade, podpisala Kyotski protokol. Z izjemo ZDA, je bila zadnja velika ekonomska sila, ki se je pridruzila protokolu. Podpis protokola je bil velik dogodek, saj je nova vlada storila nekaj v imenu svojega ljudstva in ne osebnih, ekonomskih in politicnih interesov.



Midva sva na letosnji Earth Hour skoraj pozabila! Ravno takrat sva zavzeto igrala napeto igro Monopolija! (Aussie Edition, seveda!). Nekje dalec stran je divjalo neurje. Temno nebo je vsakih nekaj sekund osvetlil svetli blisk iz daljave, vendar zvoka ni bilo. Kjub temu, da se vedno nimam novega "tripoda", sem uspela narediti nekaj zanimivih fotografij z najinega balkona.






Pri Aussie Monopoliju so denar zamenjale placilne kartice!

V mestu se je medtem vrstilo kup glasbenih in kulturnih dogodkov. Letos je centralni Sydney resnicno obstal v temi. Za eno uro je mesto skoraj popolnoma izginilo pod odejo svetlih zvezd in nevihtnega bliskanja v daljavi.


Sydney Earth Hour 2008

Ni komentarjev:

Objavite komentar