petek, 7. december 2012

Nova objava!

Cas bezi. Se posebno, ko zidas hiso, medtem, ko tvoj trebuscek pridno raste... Se bolj pa bezi, ko se trebuscek izprazni in dobis malega novorojencka v svoje narocje. Takrat se zate cas ustavi - za druge pa ne. Prvi mesci so bili zelo tezki. Verjetno prva dva mesca po porodu nisem skoraj nic spala. Ogromno se je dogajalo hkrati; obiski, hisa, prvi koraki starsevstva... Ampak najhuje je sedaj mimo in zivljenje se je koncno malce umirilo.

Prejsnji vikend smo v troje uzivali v poletnem bozicnem vzdusju na Moreton Islandu v resortu Tangalooma. Do trajekta je le pol ure z avtom, potem pa dobro uro s trajektom (brez avta) in si tam. Po dolgem casu sva se kopala v morju. Bilo je neopisljivo lepo. Vreme je bilo popolno, se lepse kot lani.

Tangalooma (1-2.12.12)

Cudovita Tangalooma

Chris in Mark

Barvito tropsko rastlinje (ki raste tudi v najinem vrtu)

Sedaj pa se nekaj novick za nazaj. Ker res zamujam. Gradnja najine hise je bil naporen poseg, vendar je vse hudo ze (skoraj) pozabljeno - enako lahko recem za rojstvo najinega sina (o tem malce kasneje). In seveda bi se enkrat gradila hiso (in rodila otroka) kjub vsem tezavam in solzam na poti do cilja. Najlepse stvari v zivljenju niso (vedno) enostavne in se vcasih se je treba posteno potruditi. Vejetno ne pomaga dejstvo, da sem perfekcionist... A sem k sreci tudi minimalist. Chris mi je prepustil vse "design" odlocitve - od tlorisa hise do izbire ploscic. Graditi smo zaceli maja, vselili pa smo se konec avgusta.

Betonska plosca

Lesena konstrukcija

Ob vselitvi

Hisa je tocno taksna, kot sva si zelela - tipicna pritlicna avstralska - in sedaj z zanimanjem opazujeva kako okoli naju rastejo tudi hise sosedov. Ko smo betonirali naso plosco smo bili prvi v naselju, sedaj pa tu stoji ze 50 koncanih his!

Selitev v novo hiso je bila zelo naporna in stresna. In po vrhu vsega smo imeli se dojencka. Zaradi tipicih gradbenih zapletov nam ni uspel nas prvotni plan "najprej stalca pol pa kravca".  Kjub temu, da je kravca prisla dva tedna prepozno.

Mami in Mark (14.8.2012)

V ogromno pomoc mi je bila mama, ki je zelo impulzivno priletela na pomoc dva tedna po rojstvu in mi zelo pomagala pri oskrbi dojencka, da sem lahko organizirala zakljucek gradnje in zunanjih del, medtem, ko je Chris hodil v sluzbo. (Hvala Mami). Dva meseca kasneje je priletel se ati, ki je veliko pomagal pri montazi polic, omaric in drugih malenkosti (in se cudil ter jezil nad nasimi papirnatimi stenami). Gradbeni materiali so tu precej drugacni kot v Sloveniji, predvsem zaradi toplejse klime brez zmrzali. (Hvala Ati). Hisa pa seveda se ni "koncana" - caka nas se kup notranjih in zunanjih del... In to je seveda zabavni del!


Chris me je navdusil nad vrtnarjenjem in te dni veliko casa preziviva na najinem vrtu: sadiva rastline, trgava plevel in zalivava zelenjavni vrt. Zal pa je trava vedno bolj boga (posusena), ker imamo zelo suho in vroce poletje. Ampak le en ali dva dni dezja jo lahko hitro spremenita v bujno zeleno preprogo! Moja starsa sta (ob nasi vselitvi) posadila 6 citrusnih drves (mandarine, limone, pomarance). In na enem drevesu ze rastejo majhne rdece pomarance. Medtem, ko cakamo na limonado in pomarancni sok, pa se sladkamo z domacimi jagodami, in gledamo kako rastejo lubenice.

Najin vrt na vzhodni strani hise

Mark Easton Cicchitti (15.6.2012)

V petek 15.6.2012 sem v Logan bolnici rodila najinega sina Marka. Bila sem dva tedna za rokom in Mark bi ostal pri meni se dlje, ce bi bilo po njegovo. Ob rojstvu je imel 4.1kg in 55cm. Porod je trajal dva dni in posteno sva si oddahnila, ko je bil koncno v najinem narocju. Sedaj je star ze (skoraj) 6 mesecev in s Chrisom ne bi mogla biti bolj ponosna starsa. Je zdrav, velik, vesel dojencek in imava ga najraje na svetu.

Mark (14.11.2012)

11 komentarjev:

  1. Čestitke! Zdaj pa novim zmagam naproti z obilico lepih družinskih trenutkov v krasnem novem domu ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo te je spet brati, Saša! Veliko lepih trenutkov s tvojo družinico ti želim. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Supeeer! Hvala za novo objavo. Bravo-cestitke za vse uspehe, se posebej za dojencka Marka!
    Uzivajte na polno in pozdrave iz Londona.
    Luka

    OdgovoriIzbriši
  4. Vse lepo še naprej v življenju in veliko lepih trenutkov pri skupnem opremljanju vašega doma. Res hvala za težko pričakovano objavo;) Lep snežni pozdrav iz Ljubljane

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitke za hiško in čudovitega sinka! Uživajte, ker bo (pre)hitro zrasel. Moj ima deset mesecev, pa se mi zdi, da se je rodil včeraj.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ojla. In kako se počutiš sedaj, ko pogledaš svoje prve objave iz leta 2007 in pomisliš na vse pretekle dogodevščine? Si si lahko zamislila, da bo pot potekala tako kot je, in da boš sedaj tu kjer si? Uspešno pot še naprej.

    OdgovoriIzbriši
  7. Hej Saša, komaj čakam kakega tvojega novega zapisa o življenju down under!
    Upam, da uživate ob opremljanju doma in ob vragolijah malega Marka.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hello!

    Sem še ena, ki je prebrala tvoj blog. Rada bi prebrala nadaljevanje in uživala ob čudovitih fotografijah.

    Verjamem da nas je veliko, ki čakamo na novejšo novo objavo :)

    Vetroven in deževen a topel pozdrav s severa :)

    Vera

    OdgovoriIzbriši
  9. Pozdravljena Saša!
    Čestitke za sinka! In čestitke za hišo!
    Želim vam ogromno lepih skupnih trenutkov in užitkov!
    In res komaj čakam tvojo novo objavo tu gor!
    Super ste!

    OdgovoriIzbriši
  10. Zelo zelo dober blog. Mi bo zelo prav prišel, saj se tudi sama nameravam tja odpraviti v naslednjih parih letih. Hvala za ta blog :) Nominirala sem te za Liebster award. Več si lahko pogledaš tule: http://sabinamerharcreativeimagination.blogspot.com/2014/01/liebster-blog-award.html

    OdgovoriIzbriši
  11. Sabina, hvala za pohvale. Upam, da se bo blog kmalu nadaljeval :)

    OdgovoriIzbriši