ponedeljek, 21. april 2008

Graduation Weekend

Kaksen naporen vikend! Jernej je v soboto uradno diplomiral na UWS-u (Graduate Diploma in Accounting). Dan je bil oblacen, vendar prijetno optimisticen. Na podelitvi sta se nam pridruzila Ben in Sean, ki je skrbel za fotografije. Jaz sem medtem vneto snemala "domaci video" in seveda pozirala na fotografijah! Celotna ceremonija ni bila predolga. Z Jernejem sva se cudila dejstvu, da so popolnoma pravilno izgovorili njegovo ime, kar se je do sedaj (v Avstraliji) zgodilo le enkrat! Po uradnem delu smo odsli v bliznji Pub! Po dolgem casu sem bila spet v okolici najinega prejsnjega naslova, v Parramatti. V Cronullo sva se vrnila pozno zvecer...

V nedeljo zjutraj sva se zelo "zalimana" podala v prostovoljno nedeljsko mucenje. Jernejev sodelavec in prijatelj Scott je rabil pomoc pri selitvi na drugo lokacijo v Sutherland Shire. Ko sva prisla tja sva precej presenecena ugotovila, da pri selitvi sodeluje kar 12 prijateljev (5 parov + 2). Stanovanje, ki sta ga zapuscala je bilo novo in poceni... razlog za selitev so bili njuni hisni ljubljencki, dve macki in ena kuna, ki ju glede na najemno pogodbo ne bi smela imeti v stanovanju. Selila sta se torej v hiso, kjer pravtako ne smeta imeti zivali! LOL

Do hise, v katero smo znosili vso njuno premozenje, je vodilo 200 navpicnih, majajocih, lesenih stopnic. Hisa stoji na strmem hribu in se po mojih standardih pocasi "razpada". Notranjost je zelo prostorna, vendar grozno kicasta in precej zanemarjena. Se dobro, da mi ni treba tam ziveti, sem pa prepricana, da bo njun novi dom, ki si ga delita s kolegom, odlicna "party" lokacija. Po koncanem delu, okoli 6h zvecer, se nas je 12 stisnilo na najvecji kavc, kar sem jih kdaj videla (z izjemo oddaje Big Brother) in se zadovoljno mastilo nad polno mizo svezih pizz. Nato sva odsla domov in padla v posteljo. Nekaj je gotovo: Scott bo v naslednjih letih pomagal pri mnogo selitvah!


















DOMACI VIDEO:

7 komentarjev:

  1. Bravo Jerneeej. !!!!!!!
    Čestitke.

    juheej.

    Lp iz Slo.

    Sašo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zivjo,

    Čestitke Jerneju za "Graduate Diploma in Accounting" pol se zdaj začne pravo garanje po opravljeni diplomi in pa seveda posledično veliko $$$.
    Kako pa tvoje izobraževanje poteka Saša ?

    LP

    OdgovoriIzbriši
  3. Hey Emil...

    zal se je garanje ze zdavnaj zacelo :) Ampak garanje je veliko boljs kot pa placevanje svinjsko dragih studijev. Moj in Jernejev faks skupaj staneta 13.000 EUR. Jaz sem sele v prvem semestru in bom diplomirala sele julija 2009.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hej soseda Saška...

    ISKRENE ČESTITKE Jerneju @--->--


    Lp


    soseda Nina

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitam.

    Jaz bi imel naslednjo vprašanje?
    Kakšne so kaj možnosti za zaposlitev profesorjev športne vzgoje?

    Hvala.
    Lp.
    Uroš

    OdgovoriIzbriši
  6. Problem ni v zaposlitvi ampak v uveljavljanju svojega poklica in delovnih izkusenj. Zal pa za migracijo zahtevajo tudi diplome.

    Za zivljenje in delo v Avstraliji potrebujes vizo, po moznosti Skilled Permanent, ki je najboljsi pogoj za dober zacetek. To vizo dobis tako, da ustrezas kriterijem, ki jih zahtevajo.

    Tvoj poklic JE na listi "Jobs in Demand" kar pomeni, da si kandidat za pridobitev vize, ce seveda ustrezas zahtevam spodaj + ostalim zahtevam, kot so starost in znanje anglescine.

    AUSTRALIAN SKILLED OCCUPATION LIST

    Recreation Officer: The entry requirement for this occupation is a bachelor degree or higher qualification or at least 5 years relevant experience. In some instances relevant experience is required in addition to the formal qualification.

    Sports Administrator:The entry requirement for this occupation is a bachelor degree or higher qualification or at least 5 years relevant experience. In some instances relevant experience is required in addition to the formal qualification.

    LP

    OdgovoriIzbriši
  7. Jernej čestitam;)

    lp
    iz danes kar vroče ljubljane

    maja

    OdgovoriIzbriši