sobota, 28. junij 2008

Flight QF5: Cancelled

Ura je 9pm in midva nisva tam, kjer bi morala biti - v Singapurju. Namesto tega se odpravljava spat, doma v Cronulli. Pa pojdimo od zacetka.

Po dveh urah spanja, naju je danes zjutraj Emeil odpeljal na letalisce. Poleg tega, da smo bili mrtvo utrujeni in da smo vozili s pocenimi gumami, je voznja na letalisce potekala precej tekoce - v primerjavi s preostankom dneva. Ob enih popoldne sva se koncno poslovila od Emeila in pristala v cakalnici, Gate 24, flight Sydney-Singapore.

Ura je bila skoraj tri popoldne in najin let se ni bil na listi. Takrat sem vedela, da je nekaj posteno narobe. Kmalu sva sokirana ugotovila, da je let prestavljen na sedmo zvecer, kar je pomenilo, da bova zamudila letalo Singapore-Paris in posledicno tudi Paris-Ljubljana. Ampak dan je kmalu postal se lepsi, ko so nama ob sestih sporocili, da "danes ne bomo sli nikamor". Z vljudnim in razumevajocim opravicilom so nama v roko vrgli posebne "voucherje" za taksi in naju prosili, da sreco poiskusiva znova jutri.





Pred nekaj dnevi so me prijatelji opozorili na stavko vzdrzevalcev letal druzbe Qantas, vendar sem takrat optimisticno verjela, da bo najino potovanje potekalo tekoce saj sva karte v celoti bookirala preko druzbe Air France. Pa tudi poceni niso bile! Vendar Air France svoje polete iz Azije deli z druzbo Qantas, the spirit of Australia. Danasnji "Spirit" je bil bolj v K.

Po celem dnevu na letaliscu, sva se torej znasla nazaj na oddelku "Arrivals", ki ga krasijo veliki napisi "Welcome Home! Welcome to Sydney". K sreci so nama dovolili preskociti "karanteno", v najin passport pa so dopisali "Did not depart".

Zjutraj ob 6am bova zopet na letaliscu... in ce bo vse po sreci bova ob pol devetih poletela proti Singapurju. Za enkrat se ne veva kako bodo pre-bookirali najine ostale lete, vendar bova po vsej verjetnosti letela preko Frankfurta. Zjutraj naj naju bi na letaliscu cakal popolen re-booking do Ljubljane.

Toliko o mojem prvem (in tezko pricakovanem) poletu z druzbo Qantas, The Spirit of Australia.



12 komentarjev:

  1. Srečno pot in upam, da vama bo tokrat uspelo ;).
    Lp, Jure

    OdgovoriIzbriši
  2. Nocna mora se nadaljuje. Po skoraj 20. urah letenja sva pristala v Nemciji (Frankfurt), kjer sem dozivela se eno presenecenje, ko moje prtljage ni bilo z letala. Trenutno sem v zelo solidnem hotelu zraven letalisca in zjutraj si bom na racun Qantasa narocila breakfast in bed, dodala pa jim bom se internet racun. Po pravici povedano je bil let s Qantasom super. Predvsem good je bla hrana in tv program, ki je bil "on demand", tako da je lahko vsak potnik na svojem zaslonu gledal filme po svoji izbiri, ob svojem casu. Poleg filmov pa je bilo na voljo veliko vec. Od tv-serij do glasbe in sporta. Ampak po vsem ostalem kar se je zgodilo, si tezko predstavljam da mi bo na Qantas ostala kaksna pozitivna asociacija. Trenutno sem prevec v soku zaradi svoje izgubljene prtljage. Prakticno nimam skoraj nicesar. In poleg tega, da bomo vse skupaj zamujali vec kot 24ur, je najhuje to, da so mi na nek nacin pokvarili prvi teden pocitnic, se preden se je zacel. Upam, da bova jutri uspesno prispela v Ljubljano. Ne bi se cudila ce bi letalo padlo dol.

    OdgovoriIzbriši
  3. Uh, to pa res nimata sreče! Držim tudi jez pesti, da bo use ok in da letalo ne bo padlo dol ;). Pa da čim prej prideta u Slovenijo in uživata tudi v teh naših lepotah ;).

    OdgovoriIzbriši
  4. Prispela v Slovenijo. Brez svoje prtljage. Prakticno nimam nicesar. In sem cisto prevec slabe volje, da bi lahko "uzivala" v svojih "pocitnicah". Na letaliscu v Frankfurtu sem prijavila izgubljeno prtljago vendar se nisem prejela nobenega potrdila ali dodatnih informacij o morebitni lokaciji prtljage. Trenutno si zelim, da sploh ne bi prisla.

    OdgovoriIzbriši
  5. Oj,
    ne bit tolk slabe volje, sej se bo vse postimal, zdej si ga v eazy vzam pa si mal odpočijta od vseh p... .

    Potem pa gasa obnovit slovenščino :0)

    dobrodošla nazaj :0)
    (kjer se cedita med in mleko)

    lp
    Emil

    OdgovoriIzbriši
  6. Emil, thanks za tolazbo. Vmes sva z Jernejem klicala v Nemcijo (veckrat) in koncno dobila nekoga na telefon, ki je vnesel stevliko moje prtljage v racunalnik in mi sporocil, da je na poti v Frankfurt. Baje je ostala v Sydneyju in sedaj prihaja z naslednjim letalom. JUHU. Baje jo dobim danes zvecer ali jutri. Komaj cakam!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Čestitke za prihod v Slovenijo :). Je treba prou čestitat, ker pot je bila res dolga in naporna, ne? Drugače te pa štekam... ženske brez svojih cunjic? To je zelo težko :). Smo use iste :).

    Uživejta, pa javi se kej čim prej :).

    OdgovoriIzbriši
  8. Danes popoldne sem koncno dobila svojo prtljago. Tolk sem utrujena od stresa in spremembe vremena, pa se jetlag me malce daje. Doma me pridno pitajo, tako da moram najti nek nacin, da se ubranim domacim dobrotam. Opazila sem, da se je v casu, ko naju ni bilo, veliko spremenilo. Trgovine, cene, ljudje. Jutri se dobim s svojimi bivsimi sodelavci. To bo se zanimivo!

    OdgovoriIzbriši
  9. Dobrodosla,
    po vsem tem kar sta dozivela se mi zdi kot da berem hudo kriminalko, ki je iz ure v uro bolj napeta, dobro da je za vama. Naslednjic pa se bos morala oboroziti se eno skatlico pomirjeval, kajti jaz bi jih nedvomno po vsem tem potrebovala:)
    Vsekakor zeliva vama lepe ˝pocitnice˝ in le pustita se razvajati po vsem tem si zasluzita
    lp Tina

    OdgovoriIzbriši
  10. Ker s punco razmišljava o pocitnicah v Avstraliji sem med brskanjem po spletu naletel na tvoj blog. MNajprej na vajinega potovalnega (1. obis v AU) potem pa se tega. Moram reci da je navdusujoc. Kot ljubiteljskemu fotografu (vanj se prelevim vedno na dopustu) so mi se posebej vsec tvoje enkratne slike in filmcki (vidi se da imas talent, pa tudi izobrazbo seveda). Tvoje pisanje od "tam spodaj", pa je tudi zelo zanimivo in informativno; tako, da ne obupovati ob misli, da tega nihce ne bere; blog, ki ga pises beremo "tu zgoraj" :-) in se veselimo novih objav.

    Lep pozdrav, Dejan

    OdgovoriIzbriši
  11. Upam da vama je vse uspelo, saj je bilo kar zanimivo prebirat o vseh zapletnih ki sta jih imela. :D Srečno.

    OdgovoriIzbriši