četrtek, 28. junij 2007

Life's a Beach

Minili so ze skoraj trije tedni od kar sva se iz Parramatte preselila na Cronullo. Kjub bizarnemu vremenu je selitev potekala po nacrtih; prva dva dni sva z avtom enkrat na dan pripeljala nekaj manj pomembnih stvari, tretji dan pa sva najela t.i. "ute" in gor nalozila hladilnik, pralni stroj, jogi in ostale dele vecjega pohistva. Poleg popolnoma natovorjenega ute-a, ki ga je peljal Jernej, sem mu po cesti sledila se z najino do vrha nalozeno Mazdo.

Najin natovorjen Ute

Cronulla je povsem drugacna od Parramatte. Parramatta je veliko bolj urbana, razvita, potrosnisko usmerjena. In seveda nima plaz, oceana in vetra. Za Cronullo je tezko verjeti, da je del Sydney-ja saj ima utrip manjsega obmorskega mesta. Zal pa je ime Cronulla zadnja leta grenkega okusa za ponosne in kulturne avstralce, ki nesrecnih dogodkov izpred nekaj let nikakor ne odobravajo. Decembra 2005 so se namrec na Cronulli dve skupini mladih (razlicnih nacionalnosti) nasilno sprli in povzrocili splet dogodkov rasizma in mnozicnega nasilja, podobni dogodki pa so se za tem zaceli pojavljati tudi v drugih delih Sydney-ja. Ceprav je bilo vse skupaj dokaj kratkotrajno, so ti dogodki kjucno vplivali na ugled Cronulle.

Na naju ti dogodki niso vplivali in tu se pocutiva dobro. Stanovanje, ki ga imava v najemu je skoraj popolnoma novo (5 let) in za enkrat v njem dobro funkcionirava. Po kvadraturi zna biti manjse od prejsnjega, vendar je razporeditev boljsa in v njemu se pogosto, zaradi dveh etaz, kar izgubiva. Jernej je raje v spodnji etazi (kjer je hrana in tv), jaz pa vec casa prezivljam v delovni sobi v zgornji etazi. Stanovanju pripada tudi parkirno mesto v podzemni garazi, ki ga pridno uporabljava (ceprav je zelo ozko in je treba res previdno zapeljati vanj). K sreci imam le dobrih 5 minut hoje do CityRail postaje, ki je glavna povezava z Sydney CBD-jem.























In kako sva drugace? Good, kjub okoliscinam. Jernej se te dni mrzlicno pripravlja na zadnji (najtezji) izpit, ki ga ima jutri, jaz pa imam vec prostega casa kot bi si ga zelela. Zal se je izkazalo, da podjetje, kjer sem delala, nima dovolj dela za dodatnega oblikovalca. Sodec po razgovoru naj bi imeli veliko dela, vendar nekaj projektov ni slo skozi. Predlagali so, da pridem nazaj ko bodo bolj zasuti z delom in ceprav bi rada spet delala z njimi, bi raje nasla nekaj bolj stalnega, kjer resnicno potrebujejo dodatnega cloveka. Ugotovila sem, da "freelancanje" tu ni prav nic zabavno. V Sloveniji obicajno delas doma, medtem ko tu prisegajo za hisni "freelance" kar pomeni, da izgubljas cas za potovanje na drug konec Sydney-ja. Iz dveh izkusenj sem se prepricala, da mi taksno delo ne utreza, saj vecino casa prezivis v prilagajanju na delovno okolje in ljudi, namesto da bi pozornost usmeril v delo. Te dni nekaj casa namenjam tudi Petru in njegovemu spletnemu projektu (spletna trgovina), ki pa ima zelo zahtevnega narocnika in se utapljamo v oblikovnih razlicicah. Ce bi verjela v molitev, bi molila naj se clovek ze odloci kaj bi rad.

Upam, da veselo uzivate vroce poletje. Mi prezivljamo najhladnejse in najkrajse dneve v letu in do mojega 26-tega rojstnega dne je samo se 11 dni! Vsekakor bo to najbolj nenavaden in najhladnejsi rojstni dan ever. Najbrz ga bom prezivela v kaksem sportnem pub-u v druzbi novih znancev. Bom porocala!



4 komentarji:

  1. In koliko imate v najhladnejših dnevih stopinj tam doli ...ne zgleda prav hladno po fotografijah sodeč?

    Hud flat.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim da je bila najnizja temperatura 6 ali 7 stopinj, povprecno pa se gibajo tam okoli 12-17 :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdravljena Sasha.
    Ravno sen prebrala tvoj zadnji prispevek in zasledila da imas kmalu RD. Vse najboljse ze v naprej. Tudi jaz ga imam kmalu - 16.7. - 30L. Se ne dolgo nazaj, sem upala, da bom ta "posebni" RD praznovala kje v blizini Melbourn. Ampak ponavadi ne poteka vse kot si zelimo, ne?!
    No glede na to, da nimava vec dosti, da dobiva najino vizo, bo naslednji RD toliko lepsi.
    Lepo praznuj. Tina

    OdgovoriIzbriši
  4. Živjo

    Super sta si uredila, upam, da kej kmalu pridem na obisk in vse najboljše za rojstni dan, sicer z dvodnevno zamudo.

    Uživajta

    OdgovoriIzbriši